Hejsan

Vi är en familj på fyra personer där det är jag Anna-Lena som har det stora brinnande intresset för det  här med djur. Övriga familjemedlemmar är maken Sture, barnen Stella och Oliver. Vi bor på en modern lantgård i Täby norr om Stockholm där vi bedriver köttdjursuppfödning, spannmålsodling.

I vår hundflock idag finns whippettiken Olivia, mopsen Gisela, vår Chinese Crested Penny och allas vår Harry, en dobermanherre i sina bästa år.

Jag har haft hund sedan tonårstiden, Den första kärleken var min schäfer "Poncho", sedan var det ett par års uppehåll innan nästa gentleman kom in i mitt hjärta, min stora kärlek "Echo". Eller som han heter i stamtavlan Lp Korad Such Jean Dark Exlusive-Echo. Vi hade många härliga år ihop både på bruksplan, utställningsringen (någonting som jag aldrig skulle hålla på med) och som en god kamrat i stallet. Efter ett tag så införskaffades även en tik "Nora" även kallad Snoret. Korad SDV jun-95, SDV avel -00, SDV avel-01 Jean Dark Knowing-Kho-I-Noor.

Även hon en härlig hund med glimten i ögat. Livet blev sig aldrig likt här på gården sedan hon kom hit. Vem har sagt att man måste ha en vallhund för att klara av arbete med nötboskap? Nora hjälpte oss många gånger i kniviga situationer när tjurarna ville en sak och vi en annan.  Hon blev även en god mor åt fyra kullar hos Jeanett Lemmeke, Kennel Jean Dark.

Men idag så har vi gått över till Mopsarna, en ras som jag länge gick och sneglade på. Efter att ha letat runt ett tag hittade jag min första mopstjej hos Lena Nyberg, Puggens kennel.

Sedan 2000 så föder vi upp siames, sphynx och orientaler i liten skala, under stamnamnet S*DeTail´s.


Kontakta oss

Anna-Lena Smeds

Adress:  Såstavägen 6
               187 70 Täby
               SWEDEN

Tel:          (+46) 08-510 127 14
                (+46) 070-730 85 15

E-mail:  anna-lena@sastagard.se